Reizen Magazine (ANWB)

Editie: Reizen Magazine nummer 9 (september) – 2016

Reizen Magazine is vernieuwd en heeft een nieuwe frisse vormgeving gekregen. De cartografie in het magazine is tevens aangepast op de nieuwe stijl.

In dit nieuwe nummer van Reizen Magazine:
Thailand: Bangkok en omstreken, Gardameer in de herfst, Hamburg (het nieuwe Berlijn), De provincie Tamil Nadu in Zuid-India, Texel (Nazomertip), Op de fiets rond Brussel (De Groene Gordelroute) Maar ook 10 hoogtepunten van de zuidelijke Midi-Pyrénées en nog veel meer …

Zie voor meer informatie: anwb.nl

Reizen Magazine

Thailand

Thailand, officieel het Koninkrijk Thailand, is een koninkrijk in Zuidoost-Azië. De hoofdstad van Thailand is Bangkok. Tot 1939 heette het land Siam. Thailand wordt in het oosten begrensd door Laos en Cambodja, in het westen door Myanmar en de Andamanse Zee, in het uiterste zuiden door Maleisië en in het zuidoosten door de Golf van Thailand, een onderdeel van de Zuid-Chinese Zee.

_-___-REI-12__-RO-sjab CS6

Het noorden van Thailand is uitgebreid bebost met een geheel ander bostype dan de rest van Thailand. Deze bossen worden voornamelijk gevormd door bladverliezende bomen zoals de teakboom. Het noorden heeft ook veel bergen, waar de bergvolkeren hun verblijfplaats vinden. De hoogste berg in Thailand is de Doi Inthanon (2590 m.). In dit gebied lopen vele riviertjes door diepe valleien naar een centraal vruchtbaar gebied.

In het noordoosten bevindt zich het droge en onherbergzame Khorat Plateau dat gemiddeld 250 meter boven zeeniveau ligt.

Verder naar het zuiden ligt het rivierengebied. De Thaise hoofdstad Bangkok ligt aan de Chao Phraya-rivier waar die uitmondt in de Golf van Thailand.

Het zuiden van Thailand ligt op het smalle schiereiland Malakka, tussen de Golf en de Andamanse Zee.

Bangkok

Bangkok is de hoofdstad en met 8.280.925 geregistreerde inwoners (2010) tevens de grootste stad van Thailand. De stad is gevestigd op de oostelijke oever van de Menam (Chao Phraya-rivier), dicht bij de Golf van Thailand.

Het historische centrum van Bangkok is het eiland Rattanakosin. Hier bevinden zich een aantal toeristische trekpleisters zoals het Koninklijk Paleis en de Wat Pho. Begin 19e eeuw werd de stad uitgebreid met het Dusit district waar de koning zijn nieuwe paleis liet bouwen; het teakhouten Vimanmekpaleis. Ook het woonpaleis van de huidige koning, Bhumibol bevindt zich in dit disctric, evenals een aantal belangrijke overheidsgebouwen waaronder het oude parlementsgebouw.

• Cartografie: Cartographics.nl
• bron: Wikipedia Thailand, Wikipedia Bangkok