Eneco Tour 2016

De Eneco tour 2016 bestaat uit 7 etappes van maandag 19 september t/m zondag 25 september 2016.

Etappeschema

Maandag 19 september: Etappe 1: Bolsward – Bolsward (184.7 km km)
Dinsdag 20 september: Etappe 2: Breda – Breda  (9.6 km – Individuele tijdrit)
Woensdag 21 september: Etappe 3: Blankenberge – Ardooie (186 km)
Donderdag 22 september: Etappe 4: Aalter – Sint-Pieters-Leeuw (202 km)
Vrijdag 23 september: Etappe 5: Sittard – Sittard (20.9 km)
Zaterdag 24 september: Etappe 6: Riemst – Lanaken (197.2 km)
Zondag 25 september:  Etappe 7: Bornem- Geraardsbergen (197.8 km)

De cartografie is verzorgd door Cartographics.

Lage CO2 voetafdruk Eneco Tour

De organisatoren van de Eneco Tour zorgen dat dit evenement met zo weinig mogelijk CO2 uitstoot georganiseerd wordt. Dat gebeurt al vele jaren en met resultaat! Door bewust te kiezen voor korte verplaatsingen, gebruik van groene elektriciteit en groene hotels is de milieubelasting fors teruggedrongen. Daarmee is de aanpak een voorbeeld binnen de UCI voor andere meerdaagse koersen. Van de CO2 belasting bij de Eneco Tour wordt jaarlijks een verantwoording gemaakt. Bijgaand vindt u de uitkomst voor de editie van 2014. Wielerevenementen die bewust gestuurd worden op een lage milieubelasting blijken goed te kunnen scoren ten opzichte van andere sportevenementen. De belangrijkste reden daarvoor is dat de bezoekers veel minder autokilometers hoeven te maken dan mensen die andere sportevenementen bezoeken. Oorzaak is dat het wielrennen niet gebonden is aan een locatie waardoor bezoekers de keuze hebben om het bezoekpunt dichter bij huis uit te kiezen.

http://www.sport.be/enecotour/2016/nl/klimaatneutraal/
link naar de officiële site: http://www.sport.be/enecotour/2016/nl/

Eneco Tour 2016