ANWB Reizen Magazine

Editie: ANWB Reizen Magazine nummer 6 (juni) – 2017

In dit nieuwe nummer van ANWB Reizen Magazine:

Vietnam, van Mekong Delta tot Ha Long Bay, Cöte d’Opale (Frankrijk), Córdoba (Spanje), De Noordkaap per trein, AirBNB in Bratislava, De Romantikstrasse, Kenia en nog veel meer reisverhalen en tips …

Zie voor meer informatie: anwb.nl

ANWB Reizen Magazine

 

 

 

 

 

 

Vietnam

is een land in Zuidoost-Azië. Het bevindt zich op het schiereiland Indochina en wordt begrensd door China in het noorden, door de Golf van Tonkin en het daarin gelegen Chinese eiland Hainan in het noordoosten, door de Zuid-Chinese Zee in het zuidoosten, door Cambodja in het zuidwesten en door Laos in het noordwesten. De hoofdstad is het noordelijke Hanoi en de grootste stad is het zuidelijke Ho Chi Minhstad, het vroegere Saigon.

ANWB Reizen Magazine Vietnam

Sinds de hereniging van Noord en Zuid Vietnam in 1976 is het land een socialistische volksrepubliek. De Communistische Partij van Vietnam heeft als enige politieke partij alle macht in handen, hoewel het land vanaf 1986 door politieke en economische hervormingen steeds meer bij de internationale diplomatie en de wereldeconomie is betrokken. In de eerste jaren van de 21e eeuw is de economische groei van Vietnam een van de hoogste in de regio. De succesvolle economische hervormingen resulteerde in zijn toetreding tot de Wereldhandelsorganisatie in 2007.

Mekong Delta

De Mekong Delta is een rivierengebied in het zuidwesten van Vietnam. Het omvat grofweg het hele gebied ten zuidwesten van Ho Chi Minh Stad. De delta bestaat uit vele honderden kleine waterwegen, en diverse grote rivieren, waaronder het laatste stuk van de 4200 kilometer lange rivier de Mekong (die helemaal in de Tibetaanse hoogvlakte begint).

De Mekong Delta is een zeer populaire toeristische attractie in Vietnam. Een bezoek is vaak een hoogtepunt van de reis door het land. Je hebt er diverse prachtige lokale dorpjes, uitgestrekte rijstvelden en prachtige drijvende dagmarkten.

Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City is met 4,5 miljoen inwoners de grootste stad van Vietnam. Voorheen heette de stad Saigon. In 1976 worden Noord- en Zuid-Vietnam herenigd en veranderde de naam van de stad van Saigon naar Ho Chi Minh City. Veel Vietnamezen – en toeristen – noemen de stad overigens nog steeds Saigon. De 25 jaar voor deze hereniging was Saigon tijdens de Vietnamoorlog de standplaats van de Amerikaanse militairen. In deze tijd zijn er veel bars opgezet om te voorzien in de behoeften van de militairen. Nog altijd zijn er een groot aantal uitgaansgelegenheden in de stad te vinden. Ho Chi Minh City voelt sowieso veel meer westers aan dan andere bestemmingen in Vietnam, zeker in vergelijking met de hoofdstad Hanoi. De rijke Vietnamezen werken en wonen voornamelijk in Ho Chi Minh City.

Attracties:
Breng zeker een bezoek aan het Ho Chi Minh plein tijdens je bezoek aan de stad. Hier zie je een standbeeld van de man naar wie de stad is vernoemd. Het hoogtepunt binnen de stad is echter het oorlogsmuseum. Zeker voor de geïnteresseerde in de Vietnamese oorlog is dit een hele bijzonder ervaring. Niet alle informatie is even objectief – zoals wel vaker het geval is in Vietnam , maar dit museum is erg goed. Nog meer over de Vietnam oorlog leer je bij het onafhankelijkheid paleis. Als je genoeg hebt van de oorlog kan je een bezoek brengen aan de Bitexo toren. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Hanoi

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en volgens veel reizigers een absoluut hoogtepunt van een vakantie naar Vietnam. De meeste reizigers vinden vooral het lokale en authentieke sfeertje in Hanoi zo gezellig en sfeervol, terwijl andere reizigers de stad hierdoor verschrikkelijk (hectisch) vinden. Hanoi is vooral bekend vanwege de enorme hoeveelheid brommers in het drukke verkeer. Waar je ook kijkt zie je honderden brommertjes. Het oversteken van de straat is vaak al pittig in veel Aziatische steden, een straat oversteken in Hanoi is een nog grotere uitdaging. 

Attracties:
Hoan Kiem Lake is een mooi meer in het centrum van Hanoi. Het ligt op loopafstand van het oude centrum, waar je ook alle guesthouses vindt. Rond het meer ligt een prachtig park. Als het weer meezit, kun je er heerlijk wandelen. In de nabije omgeving van het meer heb je ook nog de mooie Ngoc Son tempel en de Bach Ma tempel.

Ha Long Bay

Enorme rotsformaties die als talloze eilandjes oprijzen uit de zee. Traditionele zeilschepen die het blauwe water breken en van eiland naar eiland varen. Groene bergtoppen vol tropische planten en uitgestrekte parken waar bedreigde dieren in alle rust kunnen leven. Welkom in Ha Long Bay, het mooiste plekje van Vietnam.

Ha Long Bay is de naam van het meest gefotografeerde landschap van Vietnam. De baai van Ha Long, in het noordwesten van het land, omvat bijna 2000 eilandjes en kenmerkt zich door de piekerige karstbergen die overal uit het blauwgroene water omhoog steken. Stap aan boord van een iconische cruiseboot voor een onvergetelijk avontuur op één van de meest schilderachtige plekken van onze aarde.

• Cartografie: Cartographics.nl
• bron: Wikipedia Vietnam