Azië & Down Under (Maasland Uitgeverij)

Editie: Azië & Down Under nummer 3 – winter 2017

In dit nieuwe nummer van Azië & Down Under: Thailand, Tasmanië, Myanmar, Zuid-Korea (Olympische Winterspelen), Top 10 musea in Nieuw-Zeeland en nog veel meer …

Zie voor meer informatie: Zie voor meer informatie: www.aziemagazine.nl en Maaslanduitgeverij.com

Azie

Thailand

Thailand staat bekend als vakantiebestemming vanwege de mooie natuur en de stranden. Het landschap is heuvelachtig met meerdere berggebieden, tropische regenwouden en een brede kustlijn. De kustlijn bestaat uit witte zandstranden met helderblauw water waar men ideaal watersporten kan beoefenen zoals duiken, snorkelen en zeilen. Het hoogste punt van Thailand is de Doi Inthanon met een hoogte van 2590 meter. Verder vind je landinwaarts nog grotten, watervallen en vele uitgestrekte rijstvelden.

Azië,Thailand,Bangkok

De hoofdstad is Bangkok, een drukbezochte stad met moderne winkelgebieden en hoge gebouwen. De tempel Wat Arun staat aan de overkant van Chao Praya rivier en is via een stijle trap te beklimmen. Het biedt een prachtig uitzicht over de stad en de rivier. Een boottocht langs de kanalen is een aanrader, samen met een bezoekje aan de wijk Chinatown.

Bangkok

Bangkok mag zich met meer dan 11 miljoen inwoners met recht een wereldstad noemen. Het is niet alleen de grootste stad van Thailand, het is, ondanks de bedwelmende drukte, ook één van de meest bezochte steden van Azië. Waarom? Bangkok heeft enorm veel te bieden! Van magnifieke tempels, monumenten, en paleizen tot luxe hotels, enorme shopping-malls, uitstekende restaurants en vele uitgaansmogelijkheden.

Als je naar Thailand reist zul je al snel ontdekken dat het boeddhisme een belangrijke rol speelt in het leven van de Thai. Maar liefst 95 procent van de bevolking is boeddhist. In Bangkok is dit niet anders met als gevolg dat het er werkelijk stikt er van de tempels (in het Thais bekend als “wats”). De één nog mooier dan de ander. Van kleine lieflijke tempels, die je niet in de reisgids ziet staan, tot schitterend versierde bouwwerken die tot de mooiste van de wereld behoren. Een bezoek aan Bangkok is niet compleet zonder tenminste twee tempels te bezichtigen.

Één van de bekendste tempels van Bangkok is de Tempel van de Smaragden Boeddha, Wat Phra Kaeo. Het Koninklijk Paleis grenst aan deze tempel en moet je ook zeker gaan bekijken. Dit majesteuze paleis biedt een bijzondere combinatie van Thaise en Italiaanse bouwstijlen.

Wat Pho, ten zuiden van het Koninklijk Paleis, is één van de oudste en grootste tempels van Bangkok. Deze tempel staat ook bekend als “de tempel van de liggende Boeddha” dankzij het 46 meter lange liggende Boeddha beeld dat je hier kunt zien.

Nog een aanrader: Wat Arun of ook wel “de tempel van de dageraad”. Dit is de meest iconische tempel van Bangkok. Een schitterende tempel met een prachtige ligging aan de westelijke oever van de Chao Phraya-rivier.

• Cartograaf: Cartographics.nl
• bronnen: Wikipedia Thailand, rondreis.nl