Editie Fiets Actief (New Skool Media): nummer 7 – 2018

In dit nieuwe nummer van Fiets Actief:

Tweedaagse fietsroute Betuwe en Achterhoek (uitknipkaart), Het fietsrondje van…, Knooppuntenroute op de grens van Tongeren naar Maastricht en terug. Fietsenroute in de Leiestreek (België), Langs de Rijn bij Mainz (Duitsland) en meer … In de bijgeleverde mini streekgids een route door Het Gooi met startpunt in Bussum.

Meer informatie: Fietsactief.nl of Newskoolmedia.nl

Fiets Actief

Mainz

Mainz is de hoofdstad en grootste stad van de Duitse deelstaat Rijnland-Palts. De stad ligt op de linkeroever van de Rijn tegenover de plaats, waar de Main in de Rijn vloeit. Mainz heeft een bezienswaardige binnenstad, met als belangrijkste monument de Dom van Mainz, een van de drie romaanse keizerkerken langs de Rijn. De stad is tevens de wijhoofdstad van het gebied Rheinhessen.

Worms

Worms aan de Rijn is de oudste stad van Duitsland. Het kan terugzien op een groots en belangrijk verleden. Er zijn veel prachtige bouwwerken te bewonderen. Worms is een stad dat zeker tijdens een fietstocht door Duitsland bezocht moet worden. Er is veel te bezichtigen in Worms. Een bezoek brengen aan de Romaanse Keizerdom St. Peter, het Joodse Worms met de oudste synagoge van Duitsland. Ook de verschillende musea zijn de moeite waard om te bezoeken.

Fiets Actief

Rheinhessen

Rheinhessen is een wijnstreek in de gelijknamige regio Rheinhessen. Met meer dan 260 vierkante kilometer aan wijngaarden. Het is een bosarm gebied omdat er zoveel druivenstokken zijn aangeplant. Rheinhessen ligt tussen Alzey, Worms, Mainz en Bingen. De Rijn vormt de oostelijke en noordelijke grens van het gebied.

Voor fietsers zijn er diverse themaroutes zoals de 40 km lange Appelbach-Radweg die een lieflijk beekje volgt. Een populaire fietsroute is de Rijnfietsroute (Rheinradweg) die in de stad Mainz begint en dan door de natuur naar het punt loopt waar de rivier de Nahe in de Rijn uitmondt. De route in nummer 7 van Fiets Actief volgt vanaf Mainz een deel van de Rheinradweg en de Rheinterrassenroute. Bij Worms krijgt de fietsroute een vervolg via Alzey over de Hiwwel-Route terug naar Mainz.