Maasland Uitgeverij

Editie: Griekenland Magazine Herfst 2018

In dit nieuwe nummer van Griekenland Magazine: Griekse kloosters (mini-special) …

Prachtig Pilion, Veelzijdig Volos, Pindos, Patmos, Herfst in Griekenland en nog meer in de herfst editie.

Zie voor meer informatie: www.griekenland-magazine.nl en maaslanduitgeverij.com

Griekenland Magazine

Volos

Volos is een stad in het centrum van Griekenland, ongeveer halverwege de twee belangrijkste steden van het land, Athene en Thessaloniki. De stad ligt in het oosten van het vasteland, aan de Egeïsche Zee.

Gebouwd aan het binnenste punt van de Golf van Volos en aan de voet van de berg Pilio of Pilion en bij het schiereiland met dezelfde naam, is het de belangrijkste toegangspoort vanuit de zee van Thessalië, de grootste landbouwregio van het land. Volos is een van de belangrijkste commerciële havensteden van Griekenland, maar veel verkeer doet de stad ook aan vanwege het feit dat de stad veerverbindingen heeft met de nabijgelegen eilanden.

Volos is gebouwd boven op de oude stad Iolkos. Volgens de Griekse mythologie heeft de koning van Iolkos Pelias, ver voor het begin van de Trojaanse oorlog, zijn neef Jason de opdracht gegeven het Gulden vlies (Chrissomalon Derras) te vinden, hopend dat hij nooit meer zou terugkeren. Jason en zijn mannen vertokken uit Iolkos en dit werd later de tocht van de Argonauten genoemd. Met de hulp van de tovenares Media is Jason geslaagd zonder kleerscheuren het Gulden Vlies terug te brengen.

Griekenland Magazine, Pilion

Pilion

is een haakvormig schiereiland, gesitueerd aan de oostzijde van het centrale Griekse vasteland. Ten oosten van het schiereiland ligt de Egeïsche Zee – waar zich ook de Sporaden bevinden, westelijk ervan bevindt zich de Pagasitische Golf.

Pilion maakt deel uit van Magnesia, een departement van de regio Thessalië. De havenstad Volos, hoofdstad van het departement, is in het noordwesten de toegangspoort tot het gebied.

Het schiereiland dat zijn naam te danken heeft aan de hoge berg in het gebied: de Pilio. Deze berg verheft zich indrukwekkend en groen ten noordoostenvan Volos tussen de golf van Pagastikos en de Egeïsche zee. In de wintermaanden ligt er vaak sneeuw op deze berg en er is een skicentrum

• Cartografie: Cartographics.nl
• bronnen: Pilion: wikipedia.nl en Grieksegids.nl, Volos: wikipedia.nl