Deze week is gestart met de wegwerkzaamheden Harselaar. Dit is de tweede fase van de werkzaamheden in het industriegebied. In deze fase wordt de kruising van de Energieweg / Harselaarseweg  en Baron van Nagellstraat aangepakt. De komende twee weken wordt de grote kruising onder handen genomen en geschikt gemaakt voor aansluiting op de weg naar de toekomstige Harselaartunnel. Dit is fase 2 van 3 fasen. De omleidingsroutes verschillen per fase.

Fase 2: week 42 tot en met week 44

Gemeente Barneveld,Harselaar

Kruispunt Harselaarseweg / Baron van Nagellstraat / Energieweg

De tweede fase van de wegwerkzaamheden betreft de aanpak van de kruispunt Harselaarseweg / Baron van Nagellstraat / Energieweg. De afgelopen maanden is het gedeelte tussen dit kruispunt en de aansluiting met de A1 onder handen genomen, nu staat het kruispunt zélf op de planning.

Het afsluiten van dit belangrijke kruispunt op het bedrijventerrein Harselaar heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van de bedrijventerreinen Harselaar-West en Harselaar-Oost.

  • Autoverkeer wordt omgeleid via de A1 en de A30.
  • Het bedrijventerrein Harselaar-West is tijdens deze weken toegankelijk via de westzijde – dus via de A30 / Nijkerkerweg en de Harselaarseweg.
  • Het bedrijventerrein Harselaar-Oost is tijdens deze weken toegankelijk via de noordzijde (A1 / Mercuriusweg / Transportweg en verder), oostzijde (Hanzeweg-Zuid / Energieweg en verder) en zuidzijde (Wesselseweg / Hanzeweg-Zuid en verder).
  • Fietsverkeer wordt omgeleid.

Fase 3: week 44 tot en met week 46

Gemeente Barneveld,Harselaar

Harselaarseweg (tussen de kruispunten met Baron van Nagellstraat / Energieweg en de Industrieweg / Nijverheidsweg)

De derde (en laatste) fase van de wegwerkzaamheden betreft de aanpak van het weggedeelte van de Harselaarseweg tussen de kruispunten met de Baron van Nagellstraat / Energieweg en de Industrieweg / Nijverheidsweg.

  • Auto- en fietsverkeer wordt omgeleid via de nieuwe weg over het toekomstige bedrijventerrein Harselaar-Centraal (voorheen Columbiz Park geheten) tussen de Baron van Nagellstraat en de Industrieweg.

• bronnen: www.barneveld.nl
• Cartografie: Cartographics