Editie Fiets Actief (New Skool Media):
nummer 1 – 2019

In dit nieuwe nummer van Fiets Actief:

• Route Eelde-Paterswolde (uitknipkaart)
• Knooppuntenroute Zeddam en omgeving
• Fietsenroute door Karinthië (Oostenrijk/Noord-Italië)
• Fietsen in Yorkshire (Groot-Brittannië)
• Het fietsrondje van…,
• en meer …

In de bijgeleverde mini streekgids een route in West-Friesland tussen Enkhuizen, Hoorn en Medemblik (Noord-Holand) met startpunt de algemene parkeerplaats naast het Station Enkhuizen.

Meer informatie:
Fietsactief.nl of Newskoolmedia.nl

Fiets Actief

Yorkshire

Yorkshire is een traditioneel graafschap in het noorden van Engeland en met een oppervlakte van 15 000 km2 met afstand het grootste traditionele graafschap van het Verenigd Koninkrijk.

Een historisch graafschap dat groter is dan de meesten, Yorkshire heerst in het noordoosten van Engeland. Bezoekers komen hier vanwege de rijke geschiedenis, levendige culturele rijkdom en – bovenal – vanwege het adembenemende landschap. De drie uitgestrekte natuurparken – de Moors, de Dales en de Peaks – zijn dicht begroeid met struikheide, mysterieuze heidevlakten, hoge pieken, groene valleien en oude bossen.

Fiets Actief, Yorkshire

Yorkshire Dales NP

Het Yorkshire Dales National Park ligt in het noorden van Engeland, tussen de North Yorkshire Moors en het Lake District. Het Nationale Park beslaat een oppervlakte van bijna 1800 km2 en bestaat vooral uit heuvels, dalen en veengebieden. De Yorkshire Dales zijn erg geliefd bij wandelaars en fietsers. Populaire wandelroutes zijn de Dales Way en Pennine Way; de belangrijkste fietsroute is de 209 kilometer lange Yorkshire Dales Cycleway door de mooiste Engelse landschappen.

In het eerste nummer van 2019 worden een aantal bewegwijzerde fietsroutes in Yorkshire beschreven. Fietsroutes over de Yorkshire Dales Cycleway, Way of the Roses en The National Byway. Zie voor meer informatie over deze routes op www.cycle-england.co.uk

• Cartografie: Cartographics.nl
• bron: Yorkshire Wikipedia.nlVisitEngland