Maasland Uitgeverij
Griekenland Magazine
nummer 1 – 2019

In dit nieuwe nummer van Griekenland Magazine:

• Minispecial Athene
• Katten van Griekenland
• Eiland Ios
• Kreta
• en meer …

Meer informatie:
Griekenland Magazine.nl of Maasland.com

Griekenland Magazine

Athene

is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Griekenland. De stad Athene ontleent zijn naam aan de godin Pallas Athena. 

De meeste mensen kennen Athene van de beroemde tempel op de berg Akropolis. Vanaf de Akropolis heb je een prachtig uitzicht over de stad, de oude Agora, de kerk Agia Apostoli en de gezellige wijk Plaka.

Plaka

Plaka is de meest pittoreske buurt van Athene met huizen in neo-klassieke kleuren, kleine tuintjes en geplaveide smalle straatjes. De buurt straalt een eigen atmosfeer uit met schonere lucht. Als je de Plaka wilt gaan bezichtigen moet je een kaart kopen, want het is een labyrinth en je verdwaalt snel in de smalle steegjes en straatjes. Hier vind je als toerist vele souvenir- en kledingwinkels en kun je gezellig wat drinken en eten, niet duur, op een van de vele terrasjes.

Griekenland Magazine, Athene

De Agora is de markt van het klassieke Athene. Ook hier is nog veel van bewaard gebleven, zoals de tempel Theseion, het kleinere broertje van het Parthenon.

Het Nationaal Archeologisch Museum is één van de grootste en belangrijkste musea van het oude Griekenland. Je vindt hier onder meer beroemde beelden van Poseidon, Zeus, Demeter en Persephone.

Athene heeft een groot aantal kerken, zoals de oude kathedraal (Metropolis, 12e eeuws). Verder kom je op een wandeling door de stad veel Byzantijnse (Oost-Romeinse) en Grieks-orthodoxe kerken tegen.

De stad leent zich prima voor een stedentrip. De beste reistijd voor Athene zijn de maanden maart tot en met mei en vanaf half september tot en met eind oktober.