Editie Fiets Actief (New Skool Media):
nummer 2 – 2019

In dit nieuwe nummer van Fiets Actief:

• Route Workum (uitknipkaart)
• Knooppuntenroute De Bollenstreek
• Fietsenroute door het zuiden van Zweden
Merenroute (Zwitserland)
• Het fietsrondje van…,
• en meer …

In de bijgeleverde mini streekgids een route in Zuid-Holland tussen Leiden en Delft met startpunt het station Leiden Centraal.

Meer informatie:
Fietsactief.nl of Newskoolmedia.nl

Fiets Actief

Click edit button to change this text.

Merenroute

De Merenroute begint in Montreux en eindigt in Rohrsach (Bodenmeer). De totale afstand is 510 kilometer. In het nieuwe nummer van Fiets Actief wordt het eerste deel van de route besproken. Van Montreux tot en met Brienz aan het Meer van Brienz ten noordoosten van Interlaken.

De route neemt je mee op reis door schilderachtig Zwitserland. Van het Meer van Genève (Lac Léman) tot het Bodenmeer loopt deze route langs tien grotere en kleine meren en biedt prachtige uitzichten op het water, de Alpen en de Voor-Alpen.

Montreux

Montreux, de beginplaats van de Merenroute, is een stad in het kanton Vaud in Zwitserland. De plaats ligt aan het meer van Genève, ingesloten door wijnbergen en voor het adembenemende decor van de met sneeuwbedekte Alpen.

Montreux is bekend om zijn ligging in de beschutting van een 2000 meter hoge bergtop, zijn milde klimaat, de tropische vegetatie aan de oeverpromenade en de beroemde festivals die hier gehouden worden.

De route die voor het artikel in Fiets Actief is gefietst eindigt in het plaatsje Brienz.

Brienz

Brienz is een gemeente in het district Interlaken-Oberhasli in het Zwitserse kanton Bern. Het dorp staat bekend om zijn houtsnijderstraditie en vioolbouwschool. Vanuit Brienz gaat een tandradbaan omhoog naar de 2350 meter hoge Brienzer Rothorn.

Een andere bezienswaardigheid hier is het Openluchtmuseum Ballenberg. Honderd eeuwen oude gebouwen uit alle landstreken van Zwitserland, boerderijdieren, tuinen, demonstraties van handwerkslieden, gezellige pensionnetjes en restaurantjes.

Fiets Actief, Merenroute

• Cartografie: Cartographics.nl
• bron: Merenroute Zwitserland MySwitserland, Montreux Wikipedia, Brienz MySwitserland