Dubbele editie Fiets Actief:

Nummer 4 is een vakantiespecial en is samen met editie 3 verschenen.

In het nieuwe nummer van Fiets Actief nr 3:

• Route Oudewater (uitknipkaart)
• Knooppuntenroute Bergen op Zoom
• 4 extra knooppuntenroutes
• Het fietsrondje van… en meer …

In de bijgeleverde mini streekgids 4 routes door Gelderse streken.

In het vakantienummer van Fiets Actief:

• Route door Münsterland
• Route Tour de Manche
• 4 LF routes in Nederland … en meer …

Meer informatie: Fietsactief.nl of Newskoolmedia.nl

Fiets Actief

Münsterland

Het Münsterland is de culturele regio rondom de Duitse stad Münster.

Het gebied bestaat uit een laagvlakte die bestaat uit het noordelijke en het centrale deel van de Westfälischen Bucht en grenst in het zuiden aan de Hellwegbörden. De noordelijke en noordoostelijke grens van Münsterland wordt daarentegen gevormd door het Teutoburgerwoud, terwijl in het zuiden het riviertje de Lippe zowel de natuurlijke als historische grens vormt. De centraal gelegen hoofdplaats Münster is de enige grote stad.

De architectuur in het Münsterland kenmerkt zich door een groot aantal kerken, kloosters en kastelen die zich merendeels nog in een goede staat bevinden. Doordat er weinig heuvels zijn, is de fiets een geliefd vervoermiddel. Er zijn vele goed bewegwijzerde fietsroutes, zoals de 100 Schlösser Route en het Europese fietspad. Vooral binnen de stadsgrenzen van Münster is het aantal fietspaden aanzienlijk.

De tuinen en parken van het Münsterland zijn aangesloten bij het netwerk van Europese tuinmonumenten.

Münsterland, Fiets Actief

Münster

De naam Münster komt van het Latijnse monasterium (klooster) en refereert aan de oprichting van het bisdom Münster door Karel de Grote in 793. De eerste bisschop was Liudger. Tijdens de Middeleeuwen was Münster een bloeiende Hanzestad.

De stad is bij de meeste mensen bekend omdat hier de vrede van Münster werd getekend. Dit vredesverdrag heeft ervoor gezorgd dat Nederland zijn huidige landsgrenzen heeft. Münster is tegenwoordig een populairs toeristische bestemming die veel te bieden heeft als stad.

Naast de vele prachtige monumenten en kerken in de stad zijn er een aantal mooie parken en leuke musea in de stad te vinden.

• Cartografie: Cartographics.nl
• bron: Münsterland Wikipedia.nl, Münster Wikipedia, Steden.net