Nieuw nummer Puur Natuur

In het zomer van Puur Natuur:

Peddelen door poëtisch landschap, Waar zijn de bonte akkers?, Bloemenweelde in historische weide, Kleurrijk kanoën, De boswachter en de ramp en nog veel meer.

Puur Natuur magazine is voor leden van Natuurmonumenten. Als lid van Natuurmonumenten geniet u van de natuur, maar het lidmaatschap heeft meer te bieden. Een schitterend blad dat vier keer per jaar verschijnt, nieuwe leden ontvangen het boek Beleef de natuur, u winkelt met korting in onze webwinkel en u maakt gebruik van aanbiedingen van onze partners.

Puur Natuur is hét natuurmagazine van Nederland.

Een blad dat inspireert om erop uit te trekken. Een blad dat je meer leert over de natuur. Want hoe meer je weet, hoe meer je ziet, hoe meer je geniet.

Zie voor meer informatie: Natuurmonumenten.nl

De Wieden kanoroute

In dit nummer van Puur Natuur wordt een kanoroute besproken. Aan de hand van de kaart en het verhaal kunt u een mooie tocht maken.

Natuurgebied De Wieden maakt deel uit van Nationaal Park Weerribben-Wieden, een enorm meren- en moerasgebied in de Kop van Overijssel. Bijna 11.000 hectare waterrijke natuur waar je kunt varen, wandelen en fietsen. Op de grote meren kan het soms flink spoken, maar je vindt er ook stille wateren waar de wolkenlucht glansrijk in weerspiegelt.

Klik op: Kanoroute Belt-Schutsloot in De Wieden

Kanoroute Belt-Schutsloot in De Wieden

Deze kanoroute voert langs het dorp Belt-Schutsloot, een kleine versie van het veel bekendere Giethoorn. Vervolgens peddel je door een prachtig stukje Wieden met vaarten, kolkjes en meren. Hier leven allerlei bijzondere planten en dieren: onderweg zie je bijvoorbeeld watergentiaan en slangenwortel. En met een beetje geluk spot je moerasvogels als de roerdomp en bruine kiekendief. Ook kom je langs een stukje zeldzaam trilveen, de trots van De Wieden. Volop genieten dus.