Editie Fiets Actief (New Skool Media):
nummer 5 – 2019

In dit nieuwe nummer van Fiets Actief:

• Route Nunspeet (uitknipkaart)
• Knooppuntenroute door de duinen bij Wijk aan Zee
• Stedentrip per fiets in Innsbruck
Mecklenburg-Vorpommern Duitsland)
• Het fietsrondje van…,
• en meer …

In de bijgeleverde mini streekgids een route in de kop van Noord-Holland met startpunt het Marinemuseum in Den Helder.

Meer informatie:
Fietsactief.nl of Newskoolmedia.nl

Mecklenburg-Vorpommern

Het land van de duizend meren, zoals dit gebied in het noorden van Duitsland ook wel genoemd wordt. Het zijn meer dan 2000 meren en deze bieden vele mogelijkheden zoals zeilen, maar ook kun je er prima wandelen, fietsen en golfen. In de omgeving kunnen interessante stadjes en kastelen bezocht worden.

De Müritz, het grootste binnenmeer van Duitsland, is omringd door het met bos bezaaide Nationaal Park Müritz in het hart van het Mecklenburgs Merenplateau. Wie weinig tijd heeft om de Mecklenburgische Seenplatte te verkennen wordt kort en bondig aan de regio voorgesteld in het Müritzeum. Vooral het grote zoetwateraquarium met inheemse vissoorten is indrukwekkend.

Nationaal park Müritz

Ten oosten van het meer de Müritz, het bekendste en grootste meer van de Mecklenburgische Seenplatte (merenplateau van Mecklenburg) in het Noord-Duitse laagland, ligt het nationaal park Müritz. 660 km lange wegen lopen door een prachtig merenlandschap met meer dan 130 meren, oeroude beukenbossen en geheimzinnig veen.

In het nationaal park Müritz, in de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern, vindt u een uniek natuurgebied dat naast de ontelbare meren vooral ook geldt als broedplaats voor zeldzaam geworden grote vogelsoorten die elders al uitgestorven zijn. Kortom een absoluut hoogtepunt voor natuurliefhebbers en vogelaars.

Via de talrijke fietspaden en door een van de regelmatig aangeboden wandelingen te maken kunt u het gebied uitstekend verkennen. Naast excursies per fiets en te voet kunt u het landschap ook vanaf het water met een kano of schip bekijken. Fietsen kunnen bij grotere rondvaartschepen ook vaak mee aan boord worden genomen.

• Cartografie: Cartographics.nl

• Bronnen:
Mecklenburg-Vorpommern Wikipedia.nl,
Nationaal Park Müritz – Germany Travel