Azië Magazine

Van Splunter Media
nummer 2 – 2019

Sinds 1 augustus wordt Azië Magazine uitgegeven door Van Splunter Media. De vorige uitgever Maasland Uitgeverij is gestopt.

In dit nieuwe nummer van Azië Magazine:

• Bali highlights
• Indonesië
• Sabah, Maleisië
Singapore herontdekt (Katong)
• en meer …

Meer informatie:
Azië Magazine.nl

Singapore

Singapore is een land gelegen in het zuidoosten van Azië. Het ligt verdeeld over 63 eilanden tussen Maleisië en Indonesië. De stad Singapore beslaat het grootste deel van het gelijknamige hoofdeiland. Eigenlijk is er sprake van een stadstaat, want buiten de stad Singapore zijn er geen andere dorpen of steden. Het telt ruim vijf miljoen inwoners, wat neerkomt op bijna achtduizend inwoners per vierkante kilometer.

De bevolkingsdichtheid is daarmee bijna twintig keer zo hoog als in Nederland. Singapore ligt op ongeveer dertien uur vliegen van Nederland. Voor veel reizigers richting de Indonesische eilanden en Australië vormt Singapore een welkome tussenstop op de lange reis.

De stad bestond vroeger veelal uit tropisch regenwoud en er kwamen veel diersoorten voor. Door ontbossing zijn vele natuurgebieden en diersoorten verdwenen. Er vindt de laatste jaren veel landaanwinning plaats om de grote groei mensen te kunnen huisvesten en nieuwe bedrijfsterreinen te kunnen aanleggen.

Tegenwoordig staat Singapore bekend om zijn skyline met vele hoge wolkenkrabbers en grote industrieterreinen. Aan de kustlijn vind je een aantal brede zandstranden en in het binnenland een aantal natuurreservaten en botanische tuinen. Verder staat het land bekend om zijn winkelstraten, strenge wetgeving en de altijd schone straten.

Katong

Katong District herbergt een scala aan restaurants, eetgelegenheden langs de weg en meerdere keukens. Men moet de plaats bezoeken om een gevoel te hebben van de lokale cultuur van Singapore, evenals de smeltkroes van verschillende culturen en keukens.