Nieuw nummer Puur Natuur

In het herfstnummer van Puur Natuur:

Herfstpret, Oogsttijd: is er nog genoeg te eten?, grenseloos wandelen, paddenstoelen zoeken, Jeroen Dijsselbloem en nog veel meer.

Puur Natuur magazine is voor leden van Natuurmonumenten. Als lid van Natuurmonumenten geniet u van de natuur, maar het lidmaatschap heeft meer te bieden. Een schitterend blad dat vier keer per jaar verschijnt, nieuwe leden ontvangen het boek Beleef de natuur, u winkelt met korting in onze webwinkel en u maakt gebruik van aanbiedingen van onze partners.

Puur Natuur is hét natuurmagazine van Nederland.

Een blad dat inspireert om erop uit te trekken. Een blad dat je meer leert over de natuur. Want hoe meer je weet, hoe meer je ziet, hoe meer je geniet.

Zie voor meer informatie: Natuurmonumenten.nl

Genieten op grote hoogte

In dit nummer van Puur Natuur wordt een wandelroute besproken. Aan de hand van de kaart en het verhaal kunt u een mooie tocht maken.

Vanaf uitkijktoren in het Bergherbos bij s-Heerenberg (Gld). Van Arnhem tot Kleef, van Doesburg tot Emmerich. En onder je golft een zee van bos. Bos dat vraagt om een stevige herfstwandeling. En voor mensen met een beperking is er nu, dankzij de Nationale Postcode Loterij, een halfverharde route door het bos.

Klik op: Bergerbos routes

Bergherbos routes

Het Bergherbos in Gelderland is een uitgestrekt wandelbos op de stuwwal van Montferland.

Het wandelbos van dik tweeduizend hectare langs de Duitse grens is omgeven door 160 hectare natuurvriendelijk akkerland.
Een bos met machtige bomen in allerlei varianten. “Veel percellen tellen wel zeven of acht verschillende boomsoorten.

Tot 1912 was dit bos in bezit van het Duitse vorstenhuis Von Hohenzollern. Die hebben veel geëxperimenteerd met boomsoorten voor de houtproductie. Daardoor staan er nu douglassparren van wel veertig meter hoog, maar ook grove en Corsicaanse dennen, fijnsparren, lariksen, fijn- hemlock- en reuzenzilversparren. De bomen groela groeiecho groeien hier behoorlijk snel dank zij de leemhoudende bodem op de stuwwal. De laatste decennia krijgen loofbomen meer ruimte, met name eik, berk en beuk. Dat zijn soorten die hier van nature thuishoren.