Editie Fiets Actief (New Skool Media):
nummer 8 – 2019

In dit nieuwe nummer van Fiets Actief:

• Route ten oosten van Tilburg (uitknipkaart)
• Knooppuntenroute in Twente
• Fietsroute door Toscane
Zillertal Radweg (Oostenrijk)
• Het fietsrondje van…,
• en meer …

In de bijgeleverde mini streekgids een route rond Haarlem met startpunt in Overveen.

Meer informatie:
Fietsactief.nl of Newskoolmedia.nl

Fiets Actief

Zillertal

Het Zillertal buigt ongeveer veertig kilometer ten oosten van Innsbruck, bij Jenbach, vanuit het Unterinntal naar het zuiden af. Het dal reikt vanaf Strass im Zillertal tot aan Mayrhofen, waar het zich opsplitst in vier dalen: het Tuxertal, het Zemmtal, het Stilluptal en de Zillergrund. In het noorden buigen uit het Zillertal reeds twee dalen af: het onbewoonde dal Märzengrund, en het dal Finsinggrund met de toeristenplaats Hochfügen. Bij Zell am Ziller buigt het Gerlostal af in de richting van Salzburg. Het dal scheidt de Tuxer Alpen in het westen van de Kitzbüheler Alpen in het oosten. In het zuiden, op de grens met het Italiaanse Zuid-Tirol, liggen de Zillertaler Alpen.

Fiets Actief

Zillertal Radweg

Het Zillertal en de Zillertaler Alpen bieden een prachtige omgeving voor een fijne vakantie in de bergen. Het dal ligt in de Oostenrijkse deelstaat Tirol en is niet voor niets een populaire bestemming onder Nederlanders. Zowel met de auto als met het openbaar vervoer is het Zillertal makkelijk te bereiken. Het Zillertal biedt meerdere leuke dorpen, vele activiteiten en bezienswaardigheden. Eén van de activiteiten die je echt een keer gedaan moet hebben, is fietsen door het dal: de Zillertaler Radweg.

De Zillertaler Radweg start direct aan het begin van het dal, naast de rivier de Ziller en vlakbij Gasthof Landhaus. Onderweg kom je langs de dorpen Schlitters, Hart im Zillertal, Uderns, Ried im Zillertal, Kaltenbach, Aschau im Zillertal, Zell am Ziller, Hippach en Ramsau im Zillertal. De route eindigt in Mayrhofen. Natuurlijk kun je deze ook andersom fietsen. Het grootste deel van de route loopt langs de rivier de Ziller. Tegelijkertijd krijg je een goede indruk van de dorpen en de omliggende bergwereld. En heb je aan het eind geen zin om terug te fietsen? Geen probleem, je kunt namelijk met de trein terug! Ook is het mogelijk om bij de treinstations een fiets te huren.

In het nieuwe nummer van Fiets Actief is het gedeelte van Mayrhofen tot en met de rivier de Inn gefietst. Zie de kaart voor een overzicht van het verloop van de Zillertal Radweg.

• Cartografie: Cartographics.nl

• Bronnen:
Zillertal Wikipedia.nl
In de Bergen.nl