In deze nieuwe uitgave van de ANWB worden de 50 allermooiste fietsroutes van ons land beschreven.

Alle routes zijn knooppuntrondjes tussen de 40 en 70 kilometer behalve de Oostvaardersroute en de route Rotterdam-Kinderdijk. Deze twee routes hebben een start- en eindpunt in een andere plaats. De routes lopen van A naar B en hierbij kun je met het openbaar vervoer terug naar het beginpunt. Een andere uitzondering is de Limburgse Mergellandroute. Deze bestaat uit drie afzonderlijke knooppuntrondjes, die afzonderlijk van elkaar gefietst kunnen worden.

Routeboekje

Het losse bijgeleverde routeboekje is speciaal gemaakt om mee te nemen voor onderweg. Op elke kaart staan een startpunt, het aantal kilometers, de knooppunten en blauwe bolletjes met bezienswaardigheden aangegeven, die verwijzen naar de uitgebreide informatie in het boek.

ANWB Allermooiste fietsroutes
ANWB Allermooiste fietsroutes

_
Verkiezing

In september 2020 publiceerde de Kampioen de verkiezing voor de allermooiste fietsroute van Nederland. Lezers en leden konden hún favoriete route opgeven, de 5 winnende fietsroutes zijn opgenomen in deze gids. Kampioen lezers herkennen wellicht hun eigen ingezonden route, de klassiekers uit de Fietsgids Nederland, favoriete fietsroutes uit Eropuit én nieuw ontwikkelde fietsroutes door het hele land. Alle 50 routes in deze fietsgids zijn gebaseerd op knooppunten en achterin de gids is een los routeboekje ingestoken om mee te nemen tijdens het fietsen. Verdwalen is hiermee verleden tijd. 

Met de gids de Allermooiste fietsroutes van Nederland heb je thuis alle informatie over de routes in een mooi gebonden boek met inspirerende foto’s en uitgebreide informatie, en alle praktische zaken voor onderweg in een handomdraai bij de hand.

Deze wandelgids is te bestellen bij de ANWB: De allermooiste fietsroutes van Nederland

Deel dit nieuws item!