In deze nieuwe uitgave van de ANWB is een verzameling uit de serie de Allermooiste van ons land beschreven. Het zijn met name wandel- en fietsroutes maar ook de mooiste dorpen, kastelen enz.

Nederland heeft een rijk cultureel erfgoed. Van eeuwenoude Drentse hunebedden tot de iconische Amsterdamse grachtengordel en indrukwekkende bouwwerken zoals de Afsluitdijk en de Deltawerken. De ANWB heeft dit erfgoed in kaart gebracht met de ‘Allermooiste-‘serie. In deze bundel vind je naast dorpen, steden, kastelen, fiets- en wandelroutes ook UNESCO Werelderfgoed en nationale parken, en andere bezienswaardigheden zoals vuurtorens en kerken.

Routeboekje

Het losse bijgeleverde routeboekje is speciaal gemaakt om mee te nemen voor onderweg. Hierin vind je volgens de ANWB zowel de mooiste wandelroutes als de mooiste fietsroutes Op elke kaart staan een startpunt, het aantal kilometers, wandel- en/of fietsknooppunten en blauwe bolletjes met bezienswaardigheden aangegeven, die verwijzen naar de uitgebreide informatie in het boek.

ANWB-Allermooiste Nederland
ANWB Allermooiste Nederland

QR-code

De 100 bezienswaardigheden en routes in deze bundel zijn zorgvuldig geselecteerd. Dit gebeurde met hulp van lezers en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. De fiets- en wandelroutes zijn gedetailleerd beschreven in het boek. Dankzij de QR-codes kun je iedere route ook via je telefoon fietsen of wandelen.

In de serie ‘Allermooiste van Nederland’ zijn reeds verschenen: De allermooiste fietsroutes van Nederland, De allermooiste dorpen van Nederland, De allermooiste vestingsteden van Nederland, en De allermooiste kastelen van Nederland.

Deze nieuwe gids is te bestellen bij de ANWB: Het allermooiste van Nederland.

Deel dit nieuws item!