Favoriete skeelerrondje van bekende schaatsers

In deze nieuwe uitgave van de ANWB worden door 8 bekende schaatsers en bekende in de wereld van het schaatsen hun favoriete skeelerrondje beschreven.

Voor Skeeleren in Nederland sprak Edward Swier met bekende Nederlandse schaatsers die zich ook in het skeeleren bekwaamden. Sommige begonnen zelfs eerst met skeeleren en haalden er hun grootste of meest geapprecieerde successen. Andere gebruikten het skeeleren als een ideale zomertraining. 

Onder anderen Elfstedentochtwinnaar Henk Angenent, schaatswereldkampioene Irene Schouten, tv-commentator Martin Hersman, innovator Jan Maarten Heideman en de gebroeders Ronald en Michel Mulder vertellen hun mooiste avonturen, halen jeugdherinneringen op en geven technische tips. 

ANWB Skeeleren
ANWB Skeeleren

_
Skeeleren in Nederland bevat ook de favoriete skeelerrondjes van de bekendste beoefenaars van de skeelersport. Skeeleren is een van die sporten die aan een enorme opmars bezig zijn. Weliswaar zijn er nog maar relatief weinig wedstrijdrijders, maar het peloton échte liefhebbers groeit en groeit.

Veel recreanten trekken er, na een winter met ijs, met nog meer enthousiasme op uit. En logisch ook. Want ijs ligt er slechts een paar dagen, maar mooi glad asfalt hebben we het hele jaar tot onze beschikking. Skeeleren heeft veel weg van schaatsen, maar heeft als voordeel dat het altijd kan.

Buiten sporten

Niets is er leuker en fijner dan buiten sporten zodra het mooi weer is. Velen zullen dan gaan hardlopen, fietsen of wandelen, maar ook skeeleren is een hele goede optie. Skeeleren is namelijk niet alleen leuk, maar het is ook een hele goede workout. Zo verbeter je je conditie ermee en is het goed voor de vetverbanding. Daarnaast is het 50% minder belastend voor je gewrichten dan hardlopen en worden er veel spiergroepen getraind. Je traint vooral de spieren in de benen en billen, maar voor balans moeten ook de rug- en buikspieren aangespannen worden.

Deel dit nieuws item!