In deze nieuwe uitgave van de ANWB zijn 52 wandelroutes in Nederland te vinden, geïllustreerd met mooie foto’s en een duidelijke routekaart.

In deze gids is geprobeerd het unieke landschap van Nederland in al zijn facetten te tonen. De routes in deze wandelgids liften deels mee op het wandelnetwerk en ook op de LAW-paden, streekpaden, klompenpaden en boerenlandpaden. Alle routes hebben een afstand tussen de 5 en 27 kilometer.

Bij elke route is een kader met praktische informatie opgenomen. Hierin is de afstand aangegeven, waar de route begint en het soort bewegwijzering, maar ook de horeca die je onderweg tegenkomt en of je je hond mee mag nemen.

De wandelingen voeren langs kanalen en rivieren, strand en wadden, heidevelden en bossen. Maar ook loop je door historische stadjes, over eeuwenoude vestingmuren of de resten van betonnen bunkers. Natuurlijk ook met de leukste restaurants en cafés, bijzondere landschappen en bezienswaardigheden

ANWB Wandelgids

De overeenkomst tussen de routes is dat ze allemaal uniek zijn en zo veel mogelijk over ongeasfalteerde wegen lopen. Er is bijna altijd een mogelijkheid het begin en het eind van de route met openbaar vervoer te bereiken.

Bij elke route is een QR-code afgebeeld. Deze kun je met je telefoon scannen en dan wordt je doorverwezen naar de digitale versie van de route in Google Maps.

Cartographics heeft voor dit nieuwe boek alle routekaarten gemaakt en tevens de overzichtskaart van Nederland met alle locaties van de routes.

ANWB Wandelgids

Deel dit nieuws item!