Denemarken Wat & Hoe reisgids

Cartographics heeft voor deze Wat & Hoe reisgids over Denemarken de cartografie verzorgd. Naast heldere overzichtskaarten van het land en de hoofdstad Kopenhagen zijn er ook diverse streekkaarten en een aantal routekaarten in deze gids te vinden. De gids is een goede start voor als u plannen heeft dit bijzondere land te bezoeken of doorheen te reizen.

Wat & Hoe Stad & Streek Denemarken bevat de Top 10 hoogtepunten, gedetailleerde kaarten en verrassende wandelingen. Deze Stad & Streek gids van Denemarken is praktisch in gebruik door een handige indeling en kleurgebruik, en bied alle informatie en tips over bezienswaardigheden.

Wat & Hoe is al sinds 1926 een betrouwbare reispartner, met voor elke reiziger een geschikte reisgids. De Wat & Hoe Stad & Streek gidsen zijn complete reisgidsen voor een vakantie waarmee je zowel de steden als de mooiste plekjes in de omgeving kunt ontdekken.

Denemarken, Kosmos Uitgevers

Kosmos Uitgevers

De uitgeverij geeft naast reisgidsen diverse andere informatieve boeken uit. Waaronder op het gebied van Food, Health, Natuur, Hobby & Lifestyle, Algemene non-fictie, Persoonlijke Groei & Spiritualiteit.

Voor meer informatie en het verkrijgen van de deze reisgidsen kunt u kijken op de website van de uitgeverij: https://www.kosmosuitgevers.nl

Denemarken

Denemarken is een Scandinavisch land in Noord-Europa, dat bestaat uit een schiereiland en een archipel met honderden eilanden. Het schiereiland Jutland grenst ten zuiden aan Duitsland. De grootste eilanden zijn Funen en Seeland, waarvan de laatste door een brug verbonden is met Zweden.

De hoofdstad Kopenhagen is sinds 2000 via de Sontbrug en -tunnel verbonden met de Zweedse stad Malmö. Ook de eilanden Funen, Lolland, Falster, Langeland en het in de Oostzee gelegen Bornholm behoren tot Denemarken. Het eiland Funen is per brug, spoorbrug en tunnel verbonden met Jutland en Seeland.

De enige landgrens is de grens met Duitsland in het zuiden. Deze landgrens heeft een lengte van 67 kilometer. Ten westen ligt de Noordzee, ten noorden het Skagerrak en ten oosten liggen het Kattegat en de Oostzee.

Deel dit nieuws item!