De komende jaren wordt een serie van in totaal negen wandelkaarten ontwikkeld, de zogenaamde Architectuur Ommetjes. 

Floravontuur Promotie Zoetermeer heeft in samenwerking met het Architectuurpunt Zoetermeer twee nieuwe wandelkaarten met vier Architectuur Ommetjes uitgebracht. Eerder waren er al zes ommetjes uitgebracht, met deze nieuwe varianten zijn er nu tien verschillende routes.

Deze zijn elk ongeveer 6 kilometer en zijn dus erg toegankelijk om te lopen. Je loopt hiermee door de verschillende wijken van Zoetermeer en komt langs de mooiste en meest bijzondere architectuur. De eerste Architectuur Ommetjes zijn: Dorpsstraat, Dorp, Palenstein, Driemanspolder, Meerzicht Hoog en Meerzicht Laag.

Simone Langeveld heeft ook dit jaar weer mooie ommetjes gemaakt. Verken de architectuur in de wijken Buytenwegh, De Leyens, Noordhove en Seghwaert. Al deze ommetjes zijn ook voor de helft te lopen, maar wil je echt alle mooie gebouwen uit de wijken zien, loop de ommetjes dan helemaal.

Zoetermeer Architectuur

De nieuwe Architectuur Ommetjes zijn vanaf augustus 2020 te vinden in het Forum, in de hotels NH Hotel, Golden Tulip Hotel en de Sniep, bij Wandelspeciaalzaak van Herwijnen en het kantoor van Floravontuur Promotie Zoetermeer.

Deel dit nieuws item!