Wandelroute Kromme Rijnpad

Deze wandeltocht over het Kromme Rijnpad. volgt grotendeels een oud jaagpad langs de rivier de Kromme Rijn, die stroomt tussen de steden Wijk bij Duurstede en Utrecht.

Met 29 kilometer is het Kromme Rijnpad een flinke wandelroute, maar de route is opgedeeld in vier kortere etappes van 7 à 8 kilometer. Daarnaast kun je rondom het Kromme Rijnpad verschillende ommetjes wandelen om de omgeving beter te ontdekken. Elk ommetje heeft een eigen thema.

Een uitgebreide routebeschrijving, de korte etappes en de ommetjes staan ook beschreven in De Kromme Rijnpad-wandelgids. Het handzame boekje is verkrijgbaar bij de VVV’s in Houten en Wijk bij Duurstede en is tevens te downloaden op de website https://www.routesinutrecht.nl

Cartographics heeft voor deze wandelgids de cartografie verzorgd.

Kromme Rijnpad

Voor meer informatie over deze route en andere wandelroutes in Utrecht kunt u kijken op: https://www.routesinutrecht.nl/wandelroutes

Kromme Rijnstreek 

Het pad ligt in de Kromme Rijnstreek in de provincie Utrecht.

De Kromme Rijnstreek is het buitengebied van Utrecht. Het rivierenlandschap van de Kromme Rijn ontmoet hier de Utrechtse Heuvelrug. Dat zorgt voor een afwisselend landschap met diverse mogelijkheden voor wandelen, fietsen en kanoën. Onderweg zijn de vele fruitboomgaarden van de kersen- en fruitteelt waar de Kromme Rijnstreek bekend om is.

Op de mooiste plekken in het landschap liggen prachtige kastelen en landgoederen. Ook de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie zijn een bezoek waard. Bij Fort Vechten is tevens de Romeinse geschiedenis van de streek zichtbaar. De Kromme Rijn was immers onderdeel van de Romeinse Limes, de grens van het oude Romeinse Rijk. In de Kromme Rijnstreek liggen de plaatsen Bunnik, Odijk, Vechten, Werkhoven, Cothen, Langbroek, Wijk bij Duurstede, Houten, ‘t Goy, Tull en ‘t Waal en Schalkwijk.

Deel dit nieuws item!