Romantische Strasse

De Romantische Strasse is een van de populairste toeristische routes in Duitsland. Deze 385 kilomter lange route loopt van de rivier de Main tot aan de Duitse Alpen en werd in 1950 opgezet. In 2010 vierde de route haar 60-jarig bestaan. De naam De Romantische Strasse verwijst naar de gevoelens die vele toeristen en bezoekers krijgen bij het zien van de fraaie middeleeuwse stadje en het bijzondere sprookjeskasteel Neuschwanstein. De Romantische Strasse biedt een perfecte combinatie van cultuur, gastvrijheid, geschiedenis en natuurschoon, onderweg van Würzburg naar Füssen . aan de voet van de Alpen. Op de route kom je verschillende landschappen tegen: van rivierdalen tot bossen en van groene weiden tot witte Alpentoppen. Bezoekers zullen echter het meest onder de indruk zijn van de perfect bewaard gebleven stadjes en dorpen zoals Rothenburg ob der Tauber en Dinkelsbuhl waar je nog steeds het middeleeuwse karakter kunt terugvinden. Automobilisten en motorrijders volgen eenvoudig de bruine bordjes van de De Romantische Strasse welke de dorpjes en stadjes met elkaar verbinden. Voor fietsers is er een aparte route; zij volgen de groene bordjes (D9) van de 440 kilometer lange fietsroute van Würzburg tot aan Füssen . Ook wandelaars kunnen de Romantische Strasse volgen. Blauwe bordjes geven de bijna 500 kilometer langeafstandsroute aan langs de verschillende landschappen en de middeleeuwse plaatsjes. Door het uitgebreide spoornetwerk reis je ook eenvoudig met de trein naar Duitsland.

De Romantische Strasse wordt meestal afgelegd van noord naar zuid, maar je kan het ook doen in omgekeerde richting, als alternatieve route bij je terugkeer uit Oostenrijk of Italië. De route is een kralensnoer van historische dorpen en steden, indrukwekkende kastelen en fraaie barokkerken. Qua landschappen wordt het pas interessant ten zuiden van Schongau, wanneer de Alpen in zicht komen.

De Romantische Strasse staat aangeduid met bruine bordjes, maar zorg voor een goede routekaart. In elk plaatselijk toeristisch kantoor kan je een gratis (Nederlandstalig) exemplaar oppikken. Zelfs een gps kan soms van pas komen: bij het verlaten van de steden is het immers moeilijk om de route opnieuw op te pikken.

Op deze site: top10bezienswaardigheden.nl vind je de top 10 bezienswaardigheden van de Romantische Strasse.

 

 

• bron: http://www.romantischestrasse.nl

• Cartografie: Cartographics.nl

Deel dit nieuws item!