Editie Fiets Actief (New Skool Media):
nummer 1 – 2021

In dit nieuwe nummer van Fiets Actief:

• Route Noordoostpolder (uitknipkaart)
• Knooppuntenroute Markelo
• Tauernradweg (Salzburgerland/Oostenrijk)
Fietsen in Bourgogne (Frankrijk)
• Het fietsrondje van Cornald Maas,
• en meer …

In de bijgeleverde mini streekgids twee routes op Goeree Overflakkee met startpunt in Middelharnis en Ooltgensplaat.

Meer informatie:
Fietsactief.nl of Newskoolmedia.nl

Fiets Actief

In dit nummer van Fiets Actief een artikel over een fietsvakantie in de Bourgogne. Een tocht langs vele sluizen in het Canal de Bourgogne met start in Dijon.

Bourgogne

Bourgogne maakte vroeger deel uit van het machtige hertogdom Bourgondië. Het is een streek waar liefhebbers van lekker eten, drinken en cultuur hun hart kunnen ophalen. De uitdrukking een Bourgondisch leven leiden zal hier ooit zijn oorsprong hebben gehad.

De steden Dijon en Beaune hebben nog vele historische gebouwen die aan het rijke leven van Bourgondië herinneren. Het Palais des Ducs in Dijon en de Hospices de Beaune zijn een bezoek meer dan waard.

Fiets Actief

Dijon

Dijon is de grootste stad van het departement Côte-d’Or en is tevens de hoofdstad van de regio Bourgogne. De naam is afkomstig van het Latijnse ‘Divio’, wat ‘heilig’ betekent. Deze mooie stad staat met name bekend vanwege zijn mosterd en om het mooie historische centrum.

Wie zijn of haar vakantie doorbrengt in het departement Côte-d’Or doet er goed aan om deze stad eens met een bezoekje te vereren. In deze stad is altijd wel wat te beleven. Zo is een wandeling door het prachtige historische centrum absoluut de moeite waard. Wanneer u door de historische straten wandelt zal het u niet verbazen waarom deze stad tot de mooiste plaatsen in de regio Bourgogne behoort. Van de prachtige vakwerkhuizen tot aan het mooie Jardin Darcy, het Paleis van de hertogen van Bourgogne en de kathedraal van Dijon: er is enorm veel moois te zien in deze stad!

• Cartografie: Cartographics.nl

• Bronnen:
Bourgogne Wikipedia.nl, Frankrijkvakantieland
Dijon Wikipedia.nl, Zonnigzuidfrankrijk

Deel dit nieuws item!