TripTalk magazine – mei / 2022

TripTalk is een reismagazine en verschijnt vier keer per jaar op de deurmat, in de boekhandels en kiosken en digitaal in de mail. Wanneer de vogels weer beginnen te fluiten, vlak voor je zomervakantie om mee te nemen in de koffer en om cadeau te geven met de feestdagen.

Cartographics heeft in dit nieuwe nummer van mei 2022 de cartografie verzorgd.

In dit nummer van TripTalk:

• Sicilië – Het juweel van de Middellandse Zee
• Hiken in Oldedalen (Noorwegen)
• Lissabon
• Costa Rica
• Kaapverdië
• Albanië – Magnifiek land van avontuur en oude cultuur
• Camperreis door West-Amerika
• en nog veel meer reisbestemmingen

Voor meer informatie klik op:
Triptalk.nl

Sicilië, TripTalk

De ongeveer 1000 kilometer aan kustlijn, met mooie stranden en een heldere blauwe zee, biedt fijne zwem- en watersportmogelijkheden. Het bergachtige, lege binnenland herbergt spectaculaire natuur.

Grieks verleden

Sicilië was lang geleden zeer in trek bij de Grieken, die er tal van schitterende tempels bouwden. Stuk voor stuk gouden herinneringen aan een Grieks verleden. Een aantal van deze tempels is nog altijd te bezoeken. Tururi geeft je alvast drie tips over deze wereldberoemde vallei der tempels. Bij Agrigento vind je de belangrijkste archeologische opgravingen van Sicilië: de Valle dei Templi (‘Vallei van de Tempels’ of ‘Tempelvallei van Agrigento’). Deze tempels maakten ooit deel uit van de Griekse stad Akragas.

Verder naar het noorden vind je in de heuvelstad Taorma, Teotro Greco. Dit theater is gebouwd in de 3e eeuw voor Christus en is later vergroot door de Romeinen. Tegenwoordig is dit theater de thuisbasis van verschillende filmfestivals, concerten en toneelstukken.

Bronnen: wikipedia.org/wiki/Sicilië, sicilievoorbeginners

Kaart: Cartographics

Foto’s: Michel Verhoeks

TripTalk

Sicilië

Sicilië is een bijzonder Italiaans eiland in de Middellandse Zee. Het is een autonome regio horend bij Italië. Het eiland is op de kaart te herkennen als de voetbal bij de laars. Het eiland is zo’n 25.000 vierkante kilometer groot en heeft in totaal een kleine 1000 kilometer aan kustlijn. Omdat Sicilië op zo’n belangrijke strategische plaats ligt in de Middellandse Zee heeft het eiland een lange en bewogen geschiedenis. In de afgelopen eeuwen is het eiland meerdere malen van eigenaar veranderd. Al deze beschavingen hebben hun sporen achtergelaten op het eiland wat het vandaag de dag tot een unieke vakantiebestemming maakt.

Door zijn strategische ligging in het midden van de Middellandse zee is Sicilië door vele volkeren veroverd die een stempel op de cultuur hebben gedrukt. Hierdoor heeft het eiland zijn eigen rijke en unieke cultuur ontwikkeld, op het gebied van kunst, muziek, literatuur, architectuur, religieuze tradities en haar eigen keuken.

Op Sicilië kun je genieten van cultuur, natuur, prachtig weer en culinaire hoogtepunten. Er bevinden zich vele historische overblijfselen uit de Griekse en Romeinse tijd en je kunt een bezoek brengen aan één van de verschillende musea. Op het eiland vind je daarnaast ook veel mooie natuur, maar ook de boottocht naar de schitterende Eolische eilanden voor de kust is zeker een tip.

Het is een vulkanisch eiland en één van de belangrijkste attracties wordt dan ook gevormd door de Etna, de grootste actieve vulkaan van Europa. Het park rondom de vulkaan Etna is fascinerend!

Een bezoek aan de vulkaan is niet altijd mogelijk vanwege eruptiegevaar. Maar als het wél mogelijk is, is het een kans om aan te grijpen. Je rijdt vanaf Catania in 50 minuten naar Rifugio Sapienza, waar je de auto parkeert. Vanaf daar loop je in ongeveer 4 uur naar de top op een hoogte van 2500 meter.

Agrigento, Sicilië

Deel dit nieuws item!